Hozzávalók
- 400g articsóka szív- konzerves, jól átmosva lecsöpögtetve
- 250g apróra vágott spenót
- 225g reszelt mozzarella sajt
- 225g reszelt parmezán sajt
- 130g kockára vágott paprika
- 70ml majonéz
- 1 gerezed zúzott fokhagyma
- 1/4 teáskanál friss bors
- 2 csomag leveles tészta
- 1 nagy tojás, enyhén felverve
- 60ml pesto szósz a tetejére
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- Egy nagy tálban kever össze az articsókát, a spenótot, a mozzarellát, a parmezánt, a paprikát, a majonézt, a fokhagymát és a borsot egy nagy tálban.
- Vegyük ki a tésztát a zacskóból és vágjuk fel 16 egyenlő háromszögre.
- Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyünk a közepére egy kicsi köralakú hőálló tálat.
- A háromszögeket ( 8 darabot) tegyük a tálka köré egy köré egy koszorúban úgy, hogy a széles oldalaik összeérjenek és egy kört alkotnak a tál körül.
- Most vegyük ki a formát, és tegyük rá a maradék 8 háromszöget pont úgy, hogy a két háromszög közötti részt fedje.
- Nyomkodjuk össze alaposan vagy egy sodrófával dolgozzuk kicsit össze.
- Kanalazzunk rá a háromszög közepére egy egy adag tölteléket. A csücskét hajtsuk át és tapasszuk oda a belsejéhez.
- A koszorú tetejét kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg parmezánnal.
- Süssük 25-30 percig, vagy amíg megpirul.
Jó étvágyat!