Hozzávalók
- 130g mogyoró, pirított
- 340g datolya, apróra vágva
- 50 g nyers kakaópor
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 teáskanál maca por
- 60 g sötét csokoládé felolvasztva
- 20g fagyasztott szamóca
- Vágott mogyoró a tetejére
Elkészítés
- Kókuszzsírral enyhén kenjünk ki egy fánk sütő formát.
- Addig daráljuk a mogyorót amíg durva szemű lesz.
- Adjuk hozzá a datolyát, a kakaót, a kókuszolajat és a maca. Keverjük össze jól.
- Kanalazzuk bele az előkészített formába, majd nyomkodjuk bele.
- Helyezzük a hűtőbe 30 percig, hogy szilárd legyen.
- E forró törülközővel vagy meleg hővel melegítsük fel a fánkos tál alját, és fordítsuk ki belőle a fánkokat.
- Csorgassuk le csokoládéval és díszítsük a fánkot szárított eperrel és apróra vágott mogyoróval.
Jó étvágyat!