Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya, meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 55 g dió
- 200g fetasajt
- 1/2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
- Csipet fahéj
- 2 lap fagyasztott levelestészta ( éppen felengedve)
- 1 tojás, enyhén felverve
- 1 1/2 evőkanál szezámmag
- Görög joghurt mártogatónak
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki egy tepsit sütőpapírral.
- A két tepsire tegyük a hagymát és az édesburgonyát és süssük 30-40 percig vagy amíg megpuhul.
- Eközben pirítsuk meg a diót körülbelül 5 percig.
- Vegyük ki a sütőből a hozzávalókat és tegyük fel a hőfokot 200 fokra.
- Nyomjuk össze az édesburgonyát egy villával, majd adjuk hozzá a diót, fahéjat, fetát és rozmaringot. Kézzel keverjük össze egyenletesre.
- Mindkét levelestésztát vágjuk félbe hosszában. Tegyük az egyik felére az édesburgonya mixet.
- A másik felét kenjük meg tojással, majd tekerjük fel.
- A másik 3 tésztát is töltsük meg és tekerjük fel hasonló módon.
- Kenjük meg a tetejét tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
- Süssük 25 percig vagy amíg aranybarna lesz.
Jó étvágyat!