3 olyan étel, amitől fáradt leszel

Sokan érezzük, hogy már délután 4-5 óra körül elfogy az energiánk és legszívesebben egyből aludnánk, pedig semmi megterhelőt nem csináltunk aznap… Ennek nem csak az alváshiány lehet a magyarázata, hanem néhány olyan étel is, ami nem ad elegendő energiát.
Mi most összegyűjtöttünk azokat az ételeket, amitől fáradt és lehangolt leszel.

 

Képernyőfotó 2015-07-15 - 9.27.08
1. Egy könnyű saláta
Alapvetően soha semmi rosszat nem mondanánk a salátára, hiszen csupa egészséges hozzávalót tartalmaz, ám mégsem ad elegendő energiát, ugyanis nem tartalmaz elegendő fehérjét és szénhidrátot, ami az agyműködésért és az energiafelszabadulásért felelős, ezért nem meglepő, ha már 4 órakor fáradt vagy. Ha mégis salátát fogyasztasz, ügyelj arra, hogy legyen benne egy kis husi, illetve egy kevés pirítós sem árthat mellé.

2. Zsírszegény sajtok, túró és joghurt
A szervezetünk a tejtermékek fogyasztására enyhe immunreakcióval válaszol, ami természetes folyamat. Mivel ezekben a tejtermékekben nincs szénhidrát sőt, zsír is alig, azért fáradékonyságot okoz a fogyasztásuk, hiszen a szervezetünkben ahelyett, hogy energia szabadulna fel, inkább egy immun folyamat zajlik.

3. Banán és olajos magvak
A banánt sokan szeretik, ám azt már kevesen tudják, hogy a fáradtságért is felelős lehet. A banán magnéziumban gazdag, ami az izmok relaxációját okozza, így nem meglepő ha fáradt vagy egy jó nagy banán elfogyasztása után, hiszen az izmaid szinte már alszanak is. Ugyanez vonatkozik a mangéziumban gazdag olajos magvakra is, mint a mandula és a kesudió

Képernyőfotó 2015-07-15 - 9.26.48