Influenza megelőzés természetes módon

A média szeretné elhitetni velünk, hogy az influenza megelőzés egyetlen módja, ha mindenki beoltatja magát influenza elleni védőoltással. Ugyanakkor létezik néhány kiváló természetes mód arra, hogy növelje az immunrendszere ellenálló képességét, és egészséges maradjon – bármiféle oltás nélkül.

Az antioxidánsok létfontosságúak az egészséges sejtek és az egészséges immunrendszer fenntartásához. Fogyasszon minél több antioxidáns gyümölcsöt, vagy szerezze be néhány jó minőségű étrend étrend kiegészítőt. A gyümölcsök közül a legjobb például az alma, a sötét bogyós gyümölcsök.

Mit tegyen, és mit ne?

A tél folyamán biztosítson magának elegendő időt alvásra. Az alvásmegvonás az immunrendszer károsodott működését eredményezheti.

Kerülje a cukrozott ételek és italok fogyasztását! A cukor ugyanis gyengíti az immunrendszert és a vírusok, baktériumok számára kiváló táptalajt nyújt a szaporodáshoz. Cukor helyett használjon steviát, vagy mézet.

Influenza megelőzés természetesen

D-vitamin

Az egyik legfontosabb intézkedés az influenza megelőzésére, hogy rendszeresen fogyasszon D3-vitamint. A d-vitamint hívhatnánk akár a természet antibiotikumának is. Amennyiben elegendő d-vitamin kering a vérében, az immunrendszere képes aktiválódni és felvenni a harcot a betegséget okozó mikroorganizmusok ellen, beleértve az influenza különféle fajtáit is. A mindennapi pár percnyi napozás elméletileg ellátná a szervezetet a megfelelő D-vitamin mennyiséggel. Sok ember azonban, különösen télen, nem jut elég napfényhez, így a szervezet nem tud D-vitamint előállítani. Ilyenkor célszerű étrend-kiegészítő formájában beszerezni.

C-vitamin

“Bár ezt még mindig nem fogadja el az orvosi szakma, a C-vitamin ténylegesen segít megakadályozni vagy csökkenteni a nátha időtartamát. Erre a megállapításra jutott egy kutató, miután áttekintette a C-vitamin klinikai használatáról szóló, megjelent tanulmányokat amelyek a náthával voltak kapcsolatban. Jól ismert, hogy mind a fehér vérsejtek, mint a C-vitamin szintje jelentősen csökken a vérben a megfázás vagy az influenza során. Szintén érdekes észrevenni, hogy a méreganyagok, amiket a fertőzés alatt bocsátottak ki a baktériumok, gátolják a fehér vérsejt C-vitamin felvételét, amivel azt okozzák, hogy a fehérvérsejtek könnyebben rongálódnak a megfázás során.”Forrás: PDR for Herbal Medicines, 4th Edition ; naturhirek.hu

Fokhagyma

A fokhagyma olaj is hatásos lehet a szervezet védekező-rendszerének megerősítésében. A fokhagymának szerepe van a baktériumokkal, vírusokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában, tehát hatékony segítség az influenza megelőzés esetén. Hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához.

Bíbor kasvirág

Ma már egyre többen alkalmazzák betegség esetén, mivel az egyik legjobb gyógynövény. Hatékonyan erősíti az immunrendszert, illetve ha már bekövetkezett a baj, akkor lerövidíti a betegség időtartamát. A legtöbb tanulmány abban is közös eredményre jutott, hogy a bíbor kasvirág (echinacea) un. rövid, gyors immunstimulálásra alkalmas. Nem okoz látványos eredményt a hónapokon át történő egyenletes fogyasztása. Egy svéd tanulmányban 246 önkéntesen végeztek azt találták, hogy a gyorsan, nagy mennyiségben fogyasztott echinacea felgyorsította a felépülést a náthából. A tanulmány szerint mindössze a tünetek megjelenésétől számított 7 napon keresztül volt értelme szedni, a további szedésének nem volt már mérhető hatása.

Cink

A cink úgy működik a szervezetben, akár egy közlekedési rendőr. Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat, az enzimrendszerek működését, fenntartja, biztosítja, a sejtek épségét.A cink segíti az immunrendszer működését, támogatja a szervezetet a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben. Védelmet nyújt a nátha- és influenzavírusok, és egyéb fertőzések ellen is.

Probiotikumok

A Probiotikumok, különösen a lactobacillus és bifidobaktérium törzsek, biztosítják az egészséges emésztést, illetve a bélrendszer egészségét. Mivel az immunsejtek 80 százaléka a vékonybélben található, az egészséges emésztőtraktus elengedhetetlen a megfelelő immunitáshoz. A bélbaktériumok nagyon jótékony hatásúak, gátolják a kórokozók elszaporodását, és erős immunválaszokra ösztönzik a szervezetet a vírusokkal és baktériumokkal szemben.

További szaktanácsadásért forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik a legjobb szaktudásukkal lesznek azon, hogy Önnek a legmegfelelőbb terméket ajánlják.

BiOázis: Egészséget kínálunk mindenkinek!